Slutspel i sikte efter tre poäng mot Slovakien

Sverige tog hem tre poäng mot Slovakien efter ett straffmål med en kvart kvar av matchen. Och nu har Sverige med stor sannolikhet säkrat avancemang till slutspelet.

Efter mötet mot Spanien så var förväntningarna att Sverige skulle lyfta spelet och vara med offensiva mot Slovakien. Den första halvleken blev inte som vi hade hoppats på. Sverige skapade inga farliga chanser samtidigt som Slovakien var skickliga med bollen.

I den andra halvleken vaknade dock Sverige till liv. Alexander Isak var halvlekens stora behållning och stod återigen för flera imponerande prestationer. Med kvarten kvar var det dock inbytte Robin Quaison som revs ned i straffområdet av den Slovakiska målvakten Martin Dubravka och domaren pekade direkt på straffpunkten. Emil Forsberg fick uppdraget denna gång, då Sebatian Larsson missade senast, ett uppdrag han förvaltade på bästa sätt med en hård och välplacerad straff.

Det blev spännande på slutet när Slovakien tryckte på för en kvittering. Slovakien kunde dock inte skapa de några riktigt farliga lägen även om en och annan hörna blev lite rörig.

Sverige stod för en stabil insats som bådar gott för resten av mästerskapet. Offensiven uteblev till en början men man växlade upp rejält i den andra halvleken och avgjorde matchen. Robin Olsen var återigen stabil i målet och fick gör en och annan svettig räddning.

Sverige är nu mycket nära slutspelet

Sverige är nu uppe på fyra poäng i grupp E och toppar just nu tabellen. Spanien och Polen möts i morgon och då får vi se om ledningen består. De fyra poängen ska räcka för ett avancemang, frågan är bara om det blir som etta, tvåa eller som en av de bästa treorna vilket fyra poäng borde räcka till.