Sverige – Portugal i finalen av U21-EM

Sverige besegrade Danmark på ett övertygande sätt i semifinalen av U21-EM med totalt 4-1 och det gjorde också Portugal som vann över Tyskland med hela 5-0. Det innebär att Sverige och Portugal möts i en mycket spännande final under tisdagskvällen.

Sverige besegrade Danmark i semifinalen

Sverige stod för en stabil insats i semifinalen mot Danmark och i den första halvleken dominerade Sverige och tog också ledningen med både 1-0 och 2-0. Danmark kom igen i den andra halvleken och lyckades kvittera. Därefter var det några nervösa minuter som väntade men Sverige höll undan för Danmarks offensiv och drygt tio minuter efter 1-2 målet så gör inhoppare Robin Quaison 3-1 till Sverige, ett mål som i princip satte punkt för matchen. I slutminuten gjorde dessutom Oscar Hiljemark 4-1 till Sverige.

Portugal krossade Tyskland med 5-0

I mötet mellan Portugal och Tyskland var det inget snack om att Portugal var det bästa laget. Tyskland såg oväntat bleka ut och Portugal imponerande stort när man vann med hela 5-0 mot förhandsfavoriten Tyskland. En riktig laginsats för ett Portugal som ser otroligt starka ut inför kvällens final.

1-1 när lagen möttes i gruppspelet

Sverige och Portugal möttes även i gruppspelet, då slutade matchen 1-1 efter dramatik i slutskedet då Portugal först gjorde 1-0 och kort därefter kvitterade Sverige till 1-1. I den matchen var Portugal klart bäst de första 20 minuterna men därefter så lugnade matchen ned sig tills dess att 1-0 målet kom, då Sverige inledde jakten på en kvittering.

Få avbräck inför finalen

I Sverige är det fortfarande oklart kring Joseph Baffo axelskada och i Portugal så finns frågetecken kring mittbacken Tiago Ilori som även missade mötet mot Tyskland.

Portugal klar favorit i kväll

Portugal borde anses som favorit i kväll med tanke på hur man besegrade Tyskland i finalen och var det något starkare laget när man möttes Sverige i gruppspelet. Oddsen talar också för en portugisisk  seger och spelbolaget Unibet ger relativt låga oddet 1,75 gånger pengarna medan ett spel på Sverige som vinnare ger hela 5,10 gånger pengarna.

Spela hos Unibet >

Matchfakta Sverige – Portugal

Avspark: 20:45
TV: TV4
Plats: Edenstadion, Prag