Tjeckien – Kroatien viktigt möte i grupp D

Grupp D förväntades bli en riktig rysare. Men efter den första omgången så har Spanien och Kroatien tre poäng vardera vilket sätter stor press på Tjeckien som idag möter ett Kroatien som kan säkra avancemang till slutspelet.

I premiäromgången så stod Tjeckien länge emot storfavoriten Spanien men ett evig nötande och pressande av Spanien gav resultat i den 87 minuten när mittbacken Gerard pique nickade in matchens ända mål.

Kroatien visade mot Turkiet att mittfältet med Ivan Rakitic och Luka Modric kommer att bli en maktfaktor i detta mästerskap. Man vann med ”bara” 1-0 mot Turkiet trots att man dominerade matchen, efter mål av just Modric. Det finns därmed mycket mer att hämta från detta Kroatien, vilket ska bli oerhört att se om man får ut i detta möte.

Kroatien kan vid seger säkra avancemang till slutspelet

Vinner Kroatien detta möte så har man säkrat avancemang till slutspelet. Förlust för Tjeckien skulle innebära och man har en rysare mot Turkiet i den sista omgången. Kroatien vill och undvika att inte ta poäng i detta möte då Spanien väntar i nästa omgång och man vill gärna undvika en situation där man måste ta poäng mot de regerande EM-mästarna.

Kroatien vann när lagen möttes senast

Tjeckien och Kroatien har aldrig möts i tävlingssammanhang tidigare men när lagen möttes 2011 i en träningsmatch, ett av få möten, så vann Kroatien med 4-2.

Osäkerhet kring Darijo Srna

Darijo Srna var en av Kroatiens bättre spelare mot Turkiet men det är oklart om han kommer att finnas med mot Tjeckien på grund av ett dödsfall i familjen. Enligt uppgifter så ska han dock vara tillbaka i truppen men frågan är om han kommer att vara tillgänglig för spel eller om han står över denna match.

Kroatien oddsfavoriter mot Tjeckien

Kikar vi på oddsen inför detta möte är det Kroatien som är spelbolagens favorit. LeoVegas ger 2,05 på Kroatien som vinnare och 4,45 om Tjeckien vinner matchen. Dock tror vi att detta möte kan bli otroligt jämnt och 3,20 på et oavgjort resultat är inte helt fel.

GÅ TILL LEO VEGAS FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Tjeckien – Kroatien

Avspark: 18:00
Plats: Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne
Kanal: SVT1
Livestream: C More Play
Matchodds (1-x-2): 4,45 – 3,20 – 2,05 (Odds från LeoVegas)