Grupperna

Grupp A

I grupp A är hemmanationen Frankrike en given favorit att vinna gruppen. Schweiz, som gjorde ett bra kval, är given andrahandsfavorit och sen kommer det att bli tufft om det blir Albanien eller Rumänien som tar den tredje platsen i gruppen.

Grupp B

Grupp B är en av de jämnaste grupperna. England är klar favorit att vinna gruppen, men man har tidigare år floppat rejält i de stora mästerskapen. Ryssland, Wales och Slovakien ska inte underskattas och denna grupp har potential att bli tokjämn.

Grupp C

I grupp C är Tyskland och Polen de två givna favoriterna. Mötet mellan Ukraina och Nordirland kommer sannolikt att avgöra vilket utav dessa två som tar tredje platsen i gruppen som eventuellt kan innebära en plats i slutspelet.

Grupp D

Spanien är klar favorit att vinna grupp D men bakom de regerande mästarna lär det bli oerhört jämnt mellan Kroatien, Tjeckien och Turkiet.

Grupp E

Sverige kommer att få en tuff uppgift i grupp E där Belgien och Italien är de stora favoriterna. Sverige kommer att inleda gruppspelet med att möta Irland och den matchen kommer att bli avgörande om Sverige ska kunna ta en plats i slutspelet.

Grupp F

Portugal och Österrike är de klara favoriterna i grupp F även om Island är en uppstickare som har ett bra kval bakom sig. Ungern får vara glada om det kan ta en enda poäng i denna grupp.