Hett möte mellan Tyskland och Polen

Efter två förväntade segrar så drabbar nu de två grannländerna Tyskland och Polen samman i kvällens senas möte i grupp C. Lagen möttes i kvalet med en seger vardera och den stora frågan är om Polen kan ta en ny historisk seger mot Tyskland.

Tyskland tog en relativt komfortabel seger mot Ukraina med 2-0, även om Ukraina ställde målvakten Manuel Neuer på prov flera gånger. Dock kan vi förvänta oss mer från Tyskland med tanke på den trupp man har.

Polen vann också sin EM-premiär mot Nordirland med 1-0. En seger som var väntad då Nordirland är tveklöst en av de svagare nationerna i detta mästerskap. Men vi vill givetvis se mer av den notoriske målskytten Robert Lewandowski, som vann skytteligan i EM-kvalet, men som inte hittade nätet mot Nordirland.

Polen vann över Tyskland i kvalet

Tyskland och Polen möttes även i kvalet med en segrar vardera. Extra speciellt var Polens seger då man aldrig hade vunnit mot Tyskland tidigare.

Vinnaren seglar upp som gruppetta

Vinnaren av denna match kommer sannolikt att segla upp som gruppsegrare i grupp C. Att både Polen och Tyskland vann sin premiärmatcher kan göra att båda lagen kan ta denna match med ro. Ett oavgjort resultat gynnar båda lagen som då säkrar avancemang.

Eventuella startelvor

Tysklands startelva (4-2-3-1):

Neuer
Hector, Mustafi, Boateng, Höwedes
Kroos, Khedira
Draxler, Özil, Müller
Götze

Polens startelva (4-4-1-1):

Fabianski
Jedrzejczyk, Pazdan, Glik, Piszczek
Kapustka, Maczynski, Krychowiak, Blaszczykowski
Milik
Lewandowski

Tyskland stor oddsfavorit – trots allt

Trots att lagen delade på poängen i kvalet så tror spelbolagen stenhårt poå en tysk seger. Kikar vi på oddsen från Unibet så ger ett bet på Tyskland som vinnare låga 1,55 medan ett spel på Polen ger hela 7,00 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat tror man inte heller på då ett spel ger hela 4,25 gånger pengarna.

GÅ TILL Unibet FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Tyskland och Polen

Avspark: 21:00
Plats: Stade de France i Paris
Kanal: SVT1
Livestream: C More Play, SVTplay
Matchodds (1-x-2): 1,55 – 4,25 – 7,00 (Odds från Unibet)