Inför den sista omgången av gruppspelet

Nu är det dags för den sista omgången att dra igång i fotbolls-EM. Vi ger dig förutsättningarna och kollar in vilka som är favoriter att gå vidare till slutspelet.

Grupp A

I grupp A så har Italien utmärkt sig med två raka segrar och 6-0 i målskillnad. Dock har de ännu inte säkrat gruppsegern då de möter Wales med fyra poäng i den sista omgången. Så det blir en direkt avgörande match om vem som vinner gruppen. Dock är Italien storfavorit både att vinna gruppen, till låga 1.09 och att vinna mötet mot Wales som just nu ger oddset 1.58.

I botten av gruppen så har vi Turkiet och Schweiz med en pinne vardera. Och där har vi också ett helt avgörande möte där vinnaren går upp på fyra poäng vilket sannolikt räcker för avancemang till slutspelet. Blir det ett kryss då är båda ute. Turkiet har varit en stor flopp så här långt och Schweiz är klar favorit i det mötet till låga 1.67 gånger pengarna hos Unibet.

Att vinna grupp A
Italien: 1.09
Wales: 7.50

Till Unibet

Grupp B

I grupp B har vi likt grupp A en klar favorit i Belgien som står ensam på två raka segrar. Ryssland och Finland har tre poäng vardera och Danmark står på 0 poäng. Danmark möter Ryssland i den sista omgången och har fortfarande en chans att gå vidare om de vinner mötet. Favoritskapet ligger tungt på Danmark i det mötet, som ger oddset 1.73 hos Unibet. Belgien väntar befästa sin ledning i toppen av tabellen och är stor favorit mot Finland till låga 1.34.

Det finns en stort möjlighet att Finland, Ryssland och Danmark alla slutar på 3 poäng. I så fall kommer det att bli en målskillandsaffär eftersom alla de har slagit varandra i inbördes möten.

Att vinna grupp B
Belgien: 1.01
Finland: 16.00

Till Unibet

Grupp C

Grupp C toppas av Nederländerna som har två raka segrar och har säkrat gruppsegern. Nederländerna möter Nordmakedonien, som kammat hem noll poäng så här långt, i den sista omgången och är solklar favorit att vinna, till oddset 1.32. Ukraina och Österrike står på tre poäng vardera och gör därmed upp i den sista omgången om vem som bli tvåa respektive trea i tabellen. Blir det ett kryss mellan de två då är det Ukraina som blir grupptvåa, pga fler gjorda mål i gruppspelet.

Till Unibet

Grupp D

I grupp D var det på förhand England och Kroatien som var de klara favoriterna. Men efter två spelade matcher så är det nu Tjeckien som toppar tabellen med fyra poäng. England är dock god tvåa på samma poängställning och de två gör nu upp i den sista omgången om gruppsegern. Kikar vi på oddsen från Unibet så är tror spelbolaget klart på England som gruppetta till oddset 1.62. Och ett liknande odds spelar du på att England vinner mot Tjeckien.

Kroatien och Skottland har en poäng vardera och båda har fortfaran chansen att nå fyrapoängsgränsen. Men då gäller det att vinna mötet mellan de båda. Trots Kroatiens höga status inför turneringen så oddsen relativt jämna inför ödesmötet. Ett bet på Kroatien i mötet ger just nu 2.40 och ett bet på Skottland 2.95 hos Unibet.

Att vinna grupp D
England: 1.62
Tjeckien: 2.30

Till Unibet

Grupp E

I grupp E så toppar Sverige lite oväntat gruppen med fyra poäng. Storfavoriten Spanien har kryssat två raka matcher och har därmed endast två poäng. Trots det så är det Spanien som är favorit att vinna gruppen till oddset 1.82 hos Unibet.

Spanien möter Slovakien i den sista omgången och är stor favorit till 1.24 gånger pengarna. Samtidigt som Sverige möter ett desperat Polen som måste vinna. Och i det mötet håller Unibet Polen som knapp favorit till oddset 2.65 mot ett spel på Sverige som ger 2.90 gånger pengarna.

Att vinna grupp E
Spanien: 1.82
Sverige: 2.65
Slovakien: 15.00
Polen: 23.00

Grupp F

Till Unibet

I den sista gruppen, ”dödens grupp”, så är det jämnt skägg om det blir Frankrike eller Tyskland som kommer att så som gruppsegrare enligt Unibet som ger båda oddset 2.00. Frankrike toppar gruppen med fyra poäng och möter Portugal i en repris av EM-finalen 2016. Portugal har endast tre poäng så här långt och har inte råd att förlora. Tyskland väntas samtidigt ta hem mötet mot ett Ungern till låga 1.22 gånger pengarna hos Unibet och därmed säkra en direktplats till slutspelet.

Att vinna grupp F
Frankrike: 2.00
Tyskland: 2.00
Portugal: 18.00

Till Unibet

Vinnaroddsen på EM

Vinnaroddsen på mästerskapet hos Unibet ger fortfarande Frankrike störst chans att vinna, just nu till oddset 5.00. Därefter så har en ny andrahandsfavorit dykt upp i Tyskland som spelas till oddset 6.75. Se alla oddsen nedan.