EM-kvalet – Resultaten och spelschema

Spelschemat för EM-kvalet till fotbolls-EM 2020 sträcker sig från 31 mars 2019 till och med den 20 mars 2020. Och då det avgörande play-off:et inräknat. Ett nytt upplägg, vår till vår, på grund av Nations League.

På denna sida har vi publicerat hela kvalschemat tillsammans med de senaste resultaten som kommer att uppdateras löpande allteftersom. Här kan du kolla in hur grupperna och tabellerna när kvalet väl är igång.

Spelschemat för EM-kvalet kommer att löpa över ett år

Det långa spannet för spelschemat innebär att kvalet kommer att spelas i över ett år. För att göra det så smidigt som möjligt, för alla klubbar och ligor, så avsätter man cirka en vecka, då och då, åt internationellt spel där omgångarna i kvalet kommer att spelas.

Tuff väg för Sverige genom kvalet

Kikar vi på spelschemat har Sverige en tuff väg genom kvalet. Och man kommer att tampas med framförallt Spanien och Norge om en av de två direktplatserna till fotbolls-EM. Med tanke på att dubbelmötena mot Spanien kommer att vara extra svåra så gäller för Sverige att ta poäng i de svåra bortamatcherna mot framförallt Rumänien och Norge.