Sverige – Belgien inför måstematchen

Sverige har en måstematch mot Belgien när grupp E ska avgöras under onsdagen. En poäng har Sverige så här långt men det kommer inte att räcka för att ta sig till slutspelet och nu måste Sverige besegra världstvåan Belgien

Sverige stod för en bättre insats mot Italien men utan skott på mål

Efter den katastrofala inledningen mot Irland så stod Sverige för en mycket bättre insats mot Italien, en match som passade Sverige mycket bättre. Italien fick för spelet och Sverige höll sina positioner men lyckades aldrig bryta sig igenom det vattentäta italienska försvaret, som är ett av mästerskapets främsta så det var ingen lätt uppgift för Zlatan och Guidetti. Det som dock är oroande är att Sverige ännu inte har ett skott på mål och trots ett bra italienskt försvar så är det vad man minst kan begära av de svenska anfallarna.

Belgien krossade Irland

Belgien är spelare för spelare ett bättre lag än Italien men långt ifrån lika samspelta. Man har framförallt en riktigt stark offensiv med Lukaku, De Bruyne, Hazard och Carrasco som är starka man mot man men som kanske inte är samspelta nog. Mot Irland fick man dock mycket att stämma och framförallt var det viktigt att Lukaku fick näta, två gånger om dessutom. Ett vasst vapen som Belgien också visade upp var när den defensiva mittfältaren fullföljde en löpning in boxen och enkelt nickade in 2-0 målet, ett vapen som är svårt värja sig mot. Defensiven är dock inte lika vattentät som Italiens och det är lite av laget akilleshäl och ska Sverige göra något avslut på mål så måste man pressa denna backlinje till misstag.

Matchen mot Belgien kan bli Zlatans sista landskamp

Inför matchen så meddelade Zlatan att han kommer att sluta i landslaget efter Fotbolls-EM vilket innebär att matchen mot Belgien kan bli hans sista om Sverige inte tar hem alla de tre poängen.

Förutsättningarna i grupp E

Sverige kan bara gå vidare till slutspelet från grupp e på ett sätt och det är att vinna mot Belgien. Visst finns det möjlighet att säkra en tredjeplats i gruppen både vid ett oavgjort resultat eller om man förlorar mot Belgien men en eller två poäng kommer inte att räcka när Sverige ska bli en av de fyra främsta treorna som går vidare.

Belgien har ännu inte säkra avancemanget till slutspelet och behöver minst en poäng mot Sverige för att göra så. Detta beror dock på mötet mellan Italien och Irland och tar Italien minst en poäng i det mötet så är Belgien vidare.

Eventuella startelvor

Indikationer talar för att Marcus Berg startar på topp bredvid Zlatan i denna match. På mittfältet är det inte otänkbart att Oscar Lewicki, som har en mer defensiv utgångspunkt, tar plats bredvid Källström.

I Belgiens startelva är det svårt att sia om förändringar. Man vann med 3-0 mot Irland och det var ett klart fall framåt och frågan är om de kommer att göra några ändringar överhuvudtaget.

Sveriges startelva (4-4-2)

Andreas Isaksson
Victor Nilsson Lindelöf, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson
Sebastian Larsson, Oscar Lewicki, Kim Källström, Emil Forsberg
Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg

Belgiens startelva (4-2-3-1)

Courtois
Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen
Dembele, Witsel
Carrasco, De Bruyne, Hazard
R Lukaku

Oddsen är klart till Belgiens fördel

Om vi kikar på oddsen från spelbolagen och vad de tror så är Belgien den givna favoriten.

Matchfakta Slovakien – England

Avspark: 21:00
Plats: Allianz Riviera, Nice
Kanal: TV4, C More Sport
Livestream: C More Play