Sveriges matcher och oddsen i fotbolls-EM

Det ska mycket till om Sverige ska gå långt i fotbolls-EM. Resan börjar i en tuff grupp och går Sverige vidare så kan det bli tuffast möjliga motstånd direkt i en åttondelsfinal.

Sveriges väg genom fotbolls-EM börjar i grupp E där man ställs emot Spanien, Slovakien och Polen. Den första resan går till Sevilla där man ställs emot Spanien den 14 juni med avspark 21:00. Tuffast möjliga motstånd direkt.

Efter mötet mot Spanien så kommer Sverige att ställas mot Slovakien den 18 juni med avspark 15:00 och sedan Polen i den avslutande gruppspelsmatchen den 23 juni klockan 18:00. Om Sverige kommer få det tufft borta i Sevilla så kommer de två avslutande matcherna att bli lite lugnare, då båda kommer att spelas i Sankt Peterburg. Sverige behöver därmed inte resa Europa runt för att avsluta denna grupp och har därmed en liten fördel mot de två andra lagen.

Men att Sverige skulle gå och vinna gruppen är göfa troligt enligt oddsen från Unibet. Spanien är solklar favorit och därefter är det huggsexa mellan Sverige och Polen. Se de senaste oddsen nedan från spelbolaget nedan.

Tufft i slutspelet om Sverige går vidare

Sveriges väg i slutspelet kommer att bli riktigt tufft, hur man än vrider och vänder på det. Vinner Sverige gruppen är det den bästa trean från A, B, C eller D gruppen som väntar i en åttondelsfinal. Och sedan vinnaren från grupp D (antagligen England eller Kroatien) eller tvåan från grupp F (antagligen Tyskland, Frankrike eller Portugal) i kvarten.

Blir Sverige tvåa i gruppen är det vinnaren från grupp D (återigen Kroatien eller England) som väntar i åttondelsfinalen och sedan vinnaren från grupp F (se ovanstående…) i en kvartsfinal.

Blir Sverige trea i gruppen så är det antingen vinnaren från grupp B (antagligen Belgien) eller vinnaren från grupp C (antagligen Holland) som väntar. Om det blir Holland i kvarten så har man dock en betydligt behagligare kvartsfinal med tvåorna från grupp B respektive grupp A (gissningsvis Danmark, Turkiet, Ryssland eller Schweiz och i värsta fall Italien eller Belgien) i en kvartsfinal.

Respass redan i en åttondelsfinal enligt oddsen

Går Sverige vidare till slutspelet så är det sannolikt att resan tar slut direkt. Oddsen från Unibet är också talande för detta. Ett bet på att Sverige åker ut i en åttondelsfinal ger just nu 2.20, en kvartsfinal 5.00, semifinal 12.00 och en förlust i en final 76.00 gånger pengarna.

Danmark är större oddsfavorit än Sverige

För att strö salt i såret så är ärkefienden Danmark klar favorit att gå längre än Sverige. Ett bet på att Danmark placerar sig bättre i turneringen ger oddset 1.55 mot ett spel på Sverige som ger oddset 2.40 hos Unibet. Att Danmark går hela vägen och vinner turneringen ger oddset 26.00 och hela 101.00 om Sverige skulle skrälla likt Grekland 2004.

Oddsen att vinna fotbolls-EM