Ukraina och Sverige vidare till EM!

Sverige stod för en ny kanoninsats när man fick med sig ett 2-2 resultat från gårdagens retur mot Danmark och är därmed vidare till EM. Även Ukraina är vidare efter 1-1 borta mot Slovenien.

Zlatan avgjorde för Sverige

Gårdagens retur mot Danmark var en riktig rysare. Sverige tog visserligen ledningen i den 19 minuten, Zlatan på en hörna, men dessförinnan radade Danmark upp chanser samtidigt som målet var Sveriges första avslut på mål. Ett tungt mål för danskarna som kom att prägla hela matchen.

När Zlatan även satte en frispark i den 76 minuten var det avgjort. Det andra målet för Sverige innebar att Danmark behöver göra fyra mål på cirka 15 minuter, en tillsynes omöjlig uppgift. Danskarna fick visserligen in två bollar bakom Isaksson i slutet av matchen men det räckte inte.

Matchen slutade 2-2 och Sverige är vidare till EM. Med tanke på hur bra Sverige spelat i det två play-off-matcher så kan vi se fram emot en EM-slutspel med optimism.

Ukraina vidare efter 1-1 borta mot Slovenien

I mötet mellan Ukraina och Slovenien så blev det mer spännande än man skulle kunnat tro på förhand. Slovenien gjorde 1-0 redan i den 11 minuten och jagade därefter ett andra för att ta matchen till förlängning. Ukraina kunde dock hålla undan och i slutskedet, i den 97 minuten, Andriy Yarmolenko och då var saken klar.

Ukraina är vidare till sitt andra raka EM, med totalt 3-1 mot Slovenien.