Inför Ungern – Belgien

Ungern har överträffat alla förväntningar genom så här långt i EM. Nu ställs Ungern mot ett stjärnfyllt Belgien som har mycket kvar att bevisa i åttondelsfinalen och frågan är om det inte tar stopp här.

Ungern var inför mästerskapet ett av lagen som rankades lägst av de flest men trots det så gick man och vann grupp F före Island, Portugal och Österrike. Nyckelmatchen var premiären mot Österrike som man vann med klara 2-0 för att därefter hänga sig kvar i när man fick med sig 1-1 mot Island och mot ett desperat Portugal så fick vi se en galens föreställning som slutade 3-3.

Belgien inledde grupp E med att förlora mot Italien i en välspelad match där man inte lyckades ta sig igenom italienarnas starka defensiv samtidigt som man blottade sina egna defensiva svagheter. Mot Irland kunde man sedan spela ut och vinna med klara 3-0 och i mötet mot Sverige så riktade man in sig på att minst få med sig ett oavgjort resultat men man vann till slut med 1-0 efter ett sent mål.

Det senaste mötet mellan Ungern och Belgien var i en träningslandskamp 2009 och då vann Belgien mer klara 3-0. För tidigare möten så får vi gå tillbaka till 70- och 80-talet, och 1972 så snuvade Belgien Ungern på ett EM-brons.

Tänkbara startelvor:

Ungern (4-2-3-1):
Kiraly
Lang, Juhasz, Guzmics, Kadar
Nagy, Gera
Dzsudzsak, Kleinheisler, Stieber
Szalai

Belgien (4-2-3-1):
Courtois
Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen
Nainggolan, Witsel
Carrasco, De Bruyne, Hazard
Lukaku

Belgien stora favoriter

Jämför vi trupperna så är Belgien milsväg det bättre laget på pappret. Ungern har gjort det bra så här långt i turneringen men att slå ett Belgien är de stor skillnad på än att möta ett desperat Portugal eller ett nervigt Österrike. Belgien har kanske inte övertygat fullt ut så här långt men ändå stor favorit att vinna åttondelsfinalen mot ett Ungern som har överträffat sig själva. Kikar vi på oddsen så ger Unibet 1,72 gånger pengarna på Belgien som vinnare och hela 6,70 om Ungern skulle utgå med seger.

GÅ TILL UNIBET FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Ungern – Belgien

Avspark: 21:00
Plats: Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse
Kanal:  SVT1
Livestream: C More Play

Matchodds (1-X-2): 6,70 – 3,40 – 1,72
Att gå vidare (1-2): 3,90 – 1,28

Odds från Unibet