Polen EM 2020 – odds & matcher

Speltips på Polen EM 2020 – odds & matcher

Det finns inga speltips på Polen EM 2020 – odds & matcher just nu
Polen EM 2020 – odds & matcher

Odds och Polens chanser i EM 2020

Polen är en rejält outsider om EM-titeln. I EM 2016 var man en straffläggning, i kvartsfinalen, från att slå ut Portugal, som sedan gick hela vägen. Polen har en stark defensiv och kollektiv med spetsspelare offensivt. Polen har blandat och gett under de senaste mästerskapen och det är svårt att veta hur vinden blåser inför ett mästerskap. Därmed är det inte konstigt att oddsen är höga på Polen chanser till ett historisk EM-guld som ger oddset 61,00 hos Unibet.

Odds på Polen i EM 2020
Att vinna EM-guld61.00 Unibet

Odds från Unibet den 23 oktober 15:45

Kort fakta om Polen

SmeknamnÖrnarna
EM-turneringar3
Bästa placeringKvartsfinal (2016)
FörbundskaptenJerzy Brzeczek
Skyttekung i EM-kvalet & Nations League
Så tog sig Belgien till EM 2020Vidare från kvalgrupp G

Polens EM-trupp

Polen har ännu inte tagit ut någon officiell EM-trupp. Nedan kan du se den startelvan som vi tror att Polen kommer att ställa upp med i fotbolls-EM 2020.

Startelva & uppställning (preliminär)

Under kvalet så har Polen haft flera olika formationer. 4-4-2 och 4-4-1-1 har används vid flera tillfällen men 4-2-3-1 har varit den formationen som Jerzy Brzeczek ställt upp Polen med.

Polens startelva nedan är endast preliminär och baserad på hur de har ställt upp under EM-kvalet.

Formation: 4-2-3-1

Wojciech Szczesny

Tomasz Kedziora – Kamil Glik – Jan Bednarek – Bartosz Bereszynski

Mateusz Klich – Grzegorz Krychowiak

Sebastian Szymanski – Piotr Zielinski – Kamil Grosicki

Robert Lewandowski

Viktiga spelare

Kamil Glik

Glik var otroligt viktig för Polens defensiv när man gick till kvartsfinal för fyra år sedan. Och kommer att vara lika viktig även under fotbolls-EM 2020. Ska Polen gå långt i turneringen då behöver defensiven fungera och Glik kommer att vara den viktigaste kuggen i backlinjen.

Grzegorz Krychowiak

På Polens mittfält har Grzegorz Krychowiak en mycket viktig defensiv uppgift, speciellt när Polen ställs mot de större nationerna. Har jobbat förtjänstfullt under kvalet.

Robert Lewandowski

Lewandowski är Polens stora stjärna och lagkapten. Lewandowski har under sina år på världstoppen gjort mängder med mål både för Dortmund och Bayern München. Och i landslaget gör han minst ett mål varannan match. Att han har en näsa för mål är ingen överdrift och kommer att vara den viktigaste spelaren för Polen i detta mästerskap.

Polens EM-kval och Nations League

Polen fick en tuff uppgift i Nations League när man ställdes mot Portugal och Italien i grupp 3 i den högst divisionen. Det blev ingen seger för Polen som slutade sist i gruppen, men Italien och Polen fick kämpa för poängen och Polen fick i alla fall med sig två oavgjorda matcher från den turneringen.

I EM-kvalet så hade Polen en betydligt enklare uppgift i en grupp med Österrike, Israel, Liechtenstein, Slovenien och Nordmakedonien. Och efter åtta spelade matcher med sex segrar, en förlust och en oavgjord match så säkrade Polen EM-biljetten.

Polens EM-historia

Polen har ännu inte gjort något större avtryck i EM-sammanhang, utan har rönt större framgångar i både OS och VM. Det första mästerskapet som Polen kvalade sig till var EM 2008 och därefter har Polen kvalat sig vidare tre raka mästerskap. Polen är numera en nation man räknar med i ett fotbolls-EM. I EM-sammanhang så var mästerskapet i Frankrike 2016 Polens största framgång, när man tog sig till en kvartsfinal där man åkte ut mot Polen efter straffar.

Historik Polens herrlandslag

År 1919 bildades Polens fotbolllsförbund Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN). Två år senare spelade Polen sin första landskamp, vilket man gjorde mot Ungern borta. Matchen slutade med förlust för Polen och resultatet 1-0.

Polens främsta EM-meriter

2016 – Kvartsfinal