Tyskland - Skottland - odds, speltips, stream i EM 2024

Allt om mötet mellan Tyskland - Skottland hittar du nedan bland annat med vårt speltips, tv-tider, var du streamar matchen samt de bästa oddsen just nu hos spelbolagen.

Fußball Arena München
Fotbolls-EM 2024 - Grupp A
5 - 1
2024-06-14
  • Domare: C. Turpin
  • Stad: München
  • Underlag: Gräs
  • Kapacitet: 75024
Vinstchans
75.55 %
15.73 %
8.72 %
Bästa matchoddsen

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt

Bästa oddsen på Tyskland - Skottland

Oddsjämförelse för matchen mellan Tyskland - Skottland.

Klicka på spelbolagets namn eller odds för att komma direkt till det spelbolaget så att du kan lägga ditt spel direkt.

1-X-2 - Vinnare
Halvtid/Fulltid
Halvgardering
Halvtid
Oavgjort inget spel
Över/Under - Mål
Båda lagen gör mål
1-X-2 - Andra halvlek
Spelbolag 1 X 2      (1%)(X%)(2%)Utdelning
Unibet Unibet   74%16%10%96%
bet365 bet365   76%16%8%95%
Expekt Expekt   76%16%9%96%

Oddsen uppdaterades . Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Om Tyskland vs Skottland i Fotbolls-EM

Var spelas matchen?

Fotbolls-EM 2024 har Tyskland som värdnation, och den efterlängtade premiärmatchen mellan Tyskland och Skottland kommer att spelas på Fußball Arena München, också känd som Allianz Arena. Belägen i den bayerska huvudstaden München, är denna arena en av de mest ikoniska fotbollsarenorna i världen. Med en kapacitet på över 75,000 åskådare är det en plats som andas fotbollshistoria och passion.

Allianz Arena är inte bara känd för sin imponerande storlek utan också för sin unika arkitektur. Dess fasad består av uppblåsbara ETFE-paneler som kan lysas upp i olika färger, vilket ger arenan en distinkt visuell identitet, särskilt under kvällsmatcher. För den här matchen kommer arenan sannolikt att lysa i de tyska färgerna, vilket skapar en fängslande atmosfär för både spelare och åskådare.

München är en stad med en rik fotbollstradition och har varit värd för många viktiga internationella matcher genom åren. Förutom att vara hemmaplan för FC Bayern München, en av de mest framgångsrika klubbarna i Europa, har staden också tidigare varit värd för finalen i UEFA Champions League och flera matcher i FIFA World Cup 2006. Att starta Fotbolls-EM 2024 här är symboliskt och förväntas sätta ribban högt för resten av turneringen.

När spelas matchen?

Matchen mellan Tyskland och Skottland spelas den 14 juni 2024, med avspark klockan 21:00 svensk tid. Detta är premiäromgången i Grupp A, vilket gör mötet extra speciellt och laddat med förväntningar från båda lagen och deras supportrar.

Datumet markerar starten på vad som lovar att bli en spännande turnering. För Tyskland, som spelar på hemmaplan, är detta en chans att sätta tonen och visa sin styrka inför sina hemmasupportrar. Att spela den första matchen i en stor turnering innebär också att laget har möjlighet att bygga momentum tidigt och skapa en positiv stämning kring sin kampanj.

För Skottland representerar matchen en möjlighet att göra ett intryck mot en av turneringens favoriter. Ett starkt resultat i premiären skulle kunna ge dem självförtroende och sätta tonen för deras resterande matcher i gruppspelet. Med en kvällsmatch på en av Europas mest prestigefyllda arenor är scenen perfekt för en oförglömlig fotbollsupplevelse.

Så ser du matchen på tv och stream

För fotbollsfans som inte har möjlighet att vara på plats i München finns flera sätt att följa matchen mellan Tyskland och Skottland. I Sverige kommer matchen att sändas på TV4, vilket garanterar högkvalitativ bevakning med expertkommentarer och analyser före, under och efter matchen.

För de som föredrar att streama matchen finns alternativet TV4 Play. Denna streamingtjänst gör det möjligt att titta på matchen live på dator, surfplatta eller smartphone, vilket erbjuder flexibilitet för tittare som kanske inte kan vara hemma framför TV:n. TV4 Play ger också tillgång till repriser och höjdpunkter, vilket gör det enkelt att se om matchens mest spännande ögonblick.

Oavsett om du väljer att titta via traditionell TV eller streama matchen, är täckningen av Fotbolls-EM 2024 omfattande och lättillgänglig, vilket gör det enkelt för fans att följa alla actionfyllda minuter.

Lagens form

Tyskland:

- Tyskland - Grekland 2 - 1 (Träningslandskamper)
- Tyskland - Ukraina 0 - 0 (Träningslandskamper)
- Tyskland - Nederländerna 2 - 1 (Träningslandskamper)
- Frankrike - Tyskland 0 - 2 (Träningslandskamper)
- Österrike - Tyskland 2 - 0 (Träningslandskamper)

Tyskland går in i turneringen med en blandad form. De har lyckats vinna mot starka lag som Nederländerna och Frankrike, vilket visar deras potential att prestera mot toppmotstånd. Däremot har de också visat sårbarhet i förluster mot Österrike och oavgjort mot Ukraina. Träningslandskamperna har gett värdefulla insikter för tränarteamet, som nu fokuserar på att optimera lagets spel inför den viktiga premiären.

Skottland:

- Skottland - Finland 2 - 2 (Träningslandskamper)
- Skottland - Gibraltar 2 - 0 (Träningslandskamper)
- Skottland - Nordirland 0 - 1 (Träningslandskamper)
- Nederländerna - Skottland 4 - 0 (Träningslandskamper)
- Skottland - Norge 3 - 3 (EM-kvalet 2024 - Grupp A)

Skottland har också haft en blandad form inför Fotbolls-EM 2024. Med övertygande vinster mot Gibraltar och Finland har de visat att de kan spela offensivt och skapa målchanser. Samtidigt har de haft problem med att hålla tätt bakåt, vilket märks i förlusterna mot Nederländerna och Nordirland. Det oavgjorda resultatet mot Norge i EM-kvalet visar att laget har kapacitet att kämpa mot starkt motstånd, men också att de måste förbättra sin defensiva stabilitet.

Inbördes möten

Historiskt sett har Tyskland haft övertaget i mötena mot Skottland. De senaste två matcherna, båda i kvalet till Fotbolls-EM 2016, resulterade i tyska segrar:

- Skottland - Tyskland 2 - 3 (Fotbolls-EM 2016 - kvalgrupp D)
- Tyskland - Skottland 2 - 1 (Fotbolls-EM 2016 - kvalgrupp D)

Dessa resultat visar att Skottland kan vara konkurrenskraftiga, men Tyskland har lyckats dra det längsta strået i tävlingsmatcher. Detta kan ge en psykologisk fördel för Tyskland inför deras möte i Fotbolls-EM 2024, men det ger också Skottland en chans att överraska och bryta sin negativa trend mot de tyska jättarna.

Så säger oddsen inför mötet

Oddsen inför matchen reflekterar tydligt Tysklands status som favoriter. Enligt de senaste oddsen är sannolikheten för en tysk seger 75%, med oddset 1.30. Ett oavgjort resultat står till oddset 6.00, vilket motsvarar en sannolikhet på 16%. En skotsk seger ses som minst sannolik med oddset 11.50, motsvarande en vinstchans på 9%.

Dessa odds återspeglar den allmänna uppfattningen att Tyskland, som spelar på hemmaplan och har ett starkt lag, bör vinna denna match. Men fotboll är känt för sina överraskningar, och Skottland kommer säkerligen att göra allt de kan för att trotsa oddsen och skriva en ny kapitel i deras fotbollshistoria. Oddsen ger en intressant kontext till matchen, men slutresultatet kommer, som alltid, att avgöras på planen.

Speltips Tyskland - Skottland